Drugie warsztaty już jutro - tym razem zapraszam do Wrześni do restauracji Bulvar 24 na dania kuchni włoskiej. Zaplanowaliśmy same smakowitości: roladki z cukinii, tapenadę z czarnych oliwek na chlebie ciabattowym, krem selerowy z szynką włoską na grzankach, risotto z kurczakiem i groszkiem oraz papardelle boscoiola. I powiem uczciwie, że wcale nie jestem spokojniejsza niż ostatnio, czyli trema w normie. Oczywiście mamy silne wsparcie w postaci smakowitych produktów naszych sponsorów, które dojechały na czas. Monini wspiera nas oliwami, pesto, octami.
Natomiast marka Ole wpiera nas - kaparami, oliwkami i suszonymi pomidorkami w różnych wersjach smakowych.
Pozostają z nami nadal Teekanne i Kupiec oraz marka Kaufland.
Nie zabraknie chleba domowego wypieku - tym razem pokusiłam się o upieczenie chlebów ciabattowych z przepisu Hammelmana.
Będzie smacznie jak w prawdziwej włoskiej kuchni. W maju - 22. jeszcze spotkamy się przy wspólnym stole, jedząc dania kuchni francuskiej. Natomiast w czerwcu planujemy kulinarne podróże po Afryce i Bliskim Wschodzie. Rezerwacje robimy pod tym numerem telefonu - 61 640 08 28 . Zapraszam serdecznie i do zobaczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz