Edycję wiosennych warsztatów
kulinarnych zamknęliśmy wspólnym gotowaniem dań kuchni hiszpańskiej. Menu
przedstawiało się imponująco, a nasi uczestnicy jak zwykle poradzili sobie
świetnie. Przyrządzili wspólnymi siłami:
Przystawkę
Bakłażan
pieczony z szynką i kozim serem
Sos
romanesco
Był
również świeżo upieczony chlebek – jak zwykle – podany z pysznymi dodatkami.
Zupę
Gazpacho
Dania główne
Dorada
w soli
Miniklopsiki
Patatas
bravas
Sałatka
z cytrusów i cebuli
Deser
Crema
catalana
Wszystko
podane zostało w towarzystwie wyśmienitych win dobranych przez naszego partnera
sklep winiarski Mine Wine.
Wina hiszpańskie
Martinez
Lacuesta 2011 Rioja – wino czerwone półwytrawne
Solferino
Tempranillo 2010 Rioja – wino czerwone wytrawne
I choć wszystko
odbywało się w nieco ekstremalnych warunkach, bo lokal był w trakcie przemian,
goście bawili się wyśmienicie. Jedni wąchali :
A pozostali rozmawiali i gotowali:
Dziękuję wszystkim naszym partnerom: Monini, Merci Chef !, Ole!, Mine Wine,
Teeknanne, Kenwood za wsparcie swoimi produktami. Podziękowania należą się
naszemu nadwornemu fotografowi – Romanowi Lipigórskiemu, a za promocję medialną
Dawidowi Spychalskiemu, Piotrowi Michalakowi i Katarzynie Stawnej.
Dlaczego dopiero teraz
prezentuję efekty ostatniego wiosennego spotkania? Ano tak dla miłego
wspomnienia, ale i chcę zapowiedzieć edycję jesienną. W gronie naszych partnerów
witam Jana Niezbędnego – tu już dziękuję Bartkowi Szakiewiczowi za produkty –
już są u nas.
Teraz co gdzie i kiedy.
Zaczynamy warsztatami
kuchni Południowej Ameryki – tu połączyliśmy kuchnię argentyńską i brazylijską –
28.08. – środa – 18.00 – muszę przyznać, że tym razem sam Wojciech Grześkowiak zaplanował
kartę dań i myślę, że może okazać się dla naszych uczestników ogromną niespodzianką
i niesamowitym przeżyciem kulinarnym – podziwiam Twoją inwencję twórczą
Mistrzu.
Drugi termin to 4.09. –
środa – 18.00 – ugotujemy dania kuchni greckiej – tu menu zaplanowałam ja.
Obydwa spotkania odbędą
się na zasadzie wspólnego gotowania i ucztowania.
Koszt – 90,00.
Spotykamy się w nowo
otwartej we Wrześni restauracji Sól i
Pieprz.
Wszyscy uczestnicy
dostają zestaw przepisów.
Zapisy pod numerem
telefonu 609629779 - pierwszych chętnych już mamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz