czwartek, 11 kwietnia 2013

Nowe wyzwania, nowe projekty...

I stało się - udało mi się w końcu zorganizować warsztaty kulinarne.  Nowe wyzwanie, które pochłania dużo czasu, ale praca przy nim daje mi sporo radości. Tematem będzie kuchnia azjatycka - dość szeroko rozumiana. Zwykle ogranicza się do kuchni chińskiej i japońskiej - sushi stało się w Polsce niezwykle modnym daniem. My jednak będziemy kulinarnie podróżować po Indiach, Tajlandii, Indonezji, Chinach i Japonii. Przyrządzimy kurczaka z mango i wieprzowinę na ostro. Opowiemy sporo ciekawych rzeczy, pokażemy parę trików, które ułatwią życie w kuchni. Piszę w liczbie mnogiej, bo całe przedsięwzięcie organizuję z Jakubem Kozerskim - właścicielem restauracji Bulvar 24 we Wrześni. Mamy również ogromne wsparcie ze strony sponsorów: firm Teekane i Kupiec, które zasilają nasz projekt swoimi produktami. Zatem skosztujemy rozmaitych herbat - a jeśli Azja - to w szczególności zielonej i czarnej. 




Gotowane dania podamy na dobrej jakości ryżu.

Serdeczne podziękowania należą się też firmie Quest Design.  Dla piwoszy proponujemy degustację piwa. Cieszy nas także zainteresowanie mediów - Wiadomości Wrzesińskich, Nowej Wrześni.pl, Przeglądu Powiatowego i Wieści z Ratusza, bo realizując cyklicznie warsztaty - tu zapowiedź, że będzie ich kilka na różne tematy - chcemy promować zdrowe żywienie i pokazać, że gotowanie nie jet trudne i straszne. A może okazać się świetnym relaksem pełnym niespodzianek, cudownych smaków i aromatów.   Zapraszam serdecznie i do zobaczenia. Miło będzie się spotkać.


3 komentarze:

  1. Warsztaty przeprowadzone w bardzo miłej i sympatycznej atmosferze :). Trochę pojedliśmy,pokosztowaliśmy i poznaliśmy kilka ciekawych przepisów i pomysłów. W spisie który dostaliśmy brakuje mi przepisu na ostry sos pomidorowy w którym maczaliśmy chlebki, bardzo mi smakował :), proszę o niego. Pozdrawiam i czekam na kuchnię włoską.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepraszam, szybko to uzupełniam :)proporcje są takie :
    4 pomidory, 5 ząbków czosnku, sól, pieprz - i wszystko miksujemy na gładko. Gotowe. Do zobaczenia

    OdpowiedzUsuń