wtorek, 28 czerwca 2016

Tylko przepis...

Skoro wakacje rozpoczęte - nie pracuję :) Podaję tylko przepis na sezonową zupę.



Zupa szpinakowa


2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
600g szpinaku
1,2l wywaru warzywnego
1 puszka mleka kokosowego
gałka muszkatołowa Appetita


sól
pieprz Appetita
Do rozgrzanego garnka wlać oliwę, przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Do blendera kielichowego - u mnie Kenwood -  wlać połowę bulionu i włożyć szpinak, zmiksować. Przelać do garnka , dodać wywar i mleko kokosowe. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Gotować 15 minut.
*Wymiennie można stosować szpinak świeży i mrożony. Mleko kokosowe można zamienić na mleko  zwykłe w proporcji pół na pół z wywarem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz