Nie lubię zrywać się rano i
na szczęście tak mam ułożony plan zajęć, że tylko raz w tygodniu idę do pracy
na 8.00. Na ogół rozpoczynam od 10.00, co pozwala mi wyspać się, niespiesznie
zjeść dobre śniadanie i wypić kubek zielonej herbaty. Czasu tak naprawdę od
rana mam sporo, bo całą procedurę śniadaniową rozpoczynam wieczorem, po to, by
rano zamieszać i złożyć wszystkie elementy porannego posiłku. Nie jem kanapek,
ale wybieram koktajle, owsianki, jaglanki, puddingi z szałwią hiszpańską i
muszę stwierdzić, że taki wybór jest naprawdę trafny. Po pierwsze wszystko
ładnie wygląda, po drugie jest smaczne, owocowe, zdrowe i daje sporo energii na
pierwszą część dnia. Muszę też przyznać, że jest tak naprawdę ogromna ilość
możliwości, które można połączyć i codziennie rano jeść niepowtarzalne śniadanie.
Koktajl
jaglany z sosem owocowym
2szkl. mleka roślinnego
1szkl. ugotowanej kaszy
jaglanej
0,5 łyżeczka kurkumy Appetita
miód do dosłodzenia
owoce świeże lub mrożone
daktyle lub miód lub syrop z
agawy
Mleko podgrzewamy, dodajemy
kaszę i kurkumę – można dosłodzić miodem. Miksujemy.
Owoce podgrzewamy w garnku
dosładzamy i gotujemy. Blenderujemy na sos.
Gdy owoce zawierają pestki np.
maliny lub jeżyny – przecieramy przez sito.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz