środa, 17 lutego 2016

Śniadaniowo…



Nie lubię zrywać się rano i na szczęście tak mam ułożony plan zajęć, że tylko raz w tygodniu idę do pracy na 8.00. Na ogół rozpoczynam od 10.00, co pozwala mi wyspać się, niespiesznie zjeść dobre śniadanie i wypić kubek zielonej herbaty. Czasu tak naprawdę od rana mam sporo, bo całą procedurę śniadaniową rozpoczynam wieczorem, po to, by rano zamieszać i złożyć wszystkie elementy porannego posiłku. Nie jem kanapek, ale wybieram koktajle, owsianki, jaglanki, puddingi z szałwią hiszpańską i muszę stwierdzić, że taki wybór jest naprawdę trafny. Po pierwsze wszystko ładnie wygląda, po drugie jest smaczne, owocowe, zdrowe i daje sporo energii na pierwszą część dnia. Muszę też przyznać, że jest tak naprawdę ogromna ilość możliwości, które można połączyć i codziennie rano jeść niepowtarzalne śniadanie.   

Koktajl jaglany z sosem owocowym


2szkl. mleka roślinnego
1szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
0,5 łyżeczka kurkumy Appetita


miód do dosłodzenia
owoce świeże lub mrożone
daktyle lub miód lub syrop z agawy
Mleko podgrzewamy, dodajemy kaszę i kurkumę – można dosłodzić miodem. Miksujemy. 


Owoce podgrzewamy w garnku dosładzamy i gotujemy. Blenderujemy na sos. 


Gdy owoce zawierają pestki np. maliny lub jeżyny – przecieramy przez sito.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz