Zima prawie się skończyła i
powoli zbliża się wiosna. Co prawda robi jeden krok do przodu i kilka do tyłu,
ale gdzieś tak w powietrzu można ją już wyczuć, bo jest i cieplej, i jaśniej.
Ten fakt napawa mnie ogromnym optymizmem i z radością – Ja i Adam -otworzyliśmy
wraz z żerkowską LGD Zaścianek
wiosenną edycję warsztatów kulinarnych. Po krótkiej przerwie z radością
spotkaliśmy się z prezesem Jakubem i Agnieszką, natomiast czekamy jeszcze na
obecność Liliany, zwanej przez nas piękną Lilią. Na pierwszy ogień poszła tematyka
zdrowej kuchni. Od długiego czasu temat nam nieobcy, bo wdrażamy konsekwentnie
do naszej codzienności elementy detoksu jaglanego, diety strukturalnej i
weganizmu. Efekt jest naprawdę dobry, dlatego staram się zarażać pasją do zdrowego
odżywiania nie tylko mi najbliższe osoby, ale i znacznie szersze kręgi. Z lekką
obawą konstruowałam menu, bo nie do końca wiedziałam z jakimi reakcjami
będziemy mieć do czynienia. Tym razem trafiłam nam się grupa mieszana –
w tym
sensie, że łączyła w sobie i panie w średnim wieku, i młodzież. Co się okazało?
Panie przyjęły nowości bardzo otwarcie i dania smakowały im. Młodzież natomiast
wymaga chyba dłuższego urabiania, żeby przekonać się, że nie tylko hamburgery,
pizza i frytki są jadalne. Cieszy mnie jednak fakt, że dania przyrządzali z
ogromnym zapałem i pod względem smakowym wyszło im to naprawdę dobrze.
Serdecznie dziękujemy markom: Hendi, Appetita, Kenwood, Teekanne, Monini, Jan Niezbędny za wsparcie naszych działań.
Serdecznie dziękujemy markom: Hendi, Appetita, Kenwood, Teekanne, Monini, Jan Niezbędny za wsparcie naszych działań.
Co
przyrządziliśmy?
Menu
Śniadanie
Pasta
z soczewicy czerwonej
Obiad
Zupa
krem z zielonych warzyw
Sałatka
jaglana z tuńczykiem i jarmużem
Podwieczorek
Koktajl
jaglany z sosem owocowym
Kolacja
Owocowa
sałatka ryżowa
* „KLUBY AKTYWNOŚCI LOKALNEJ w Gminie
ŻERKÓW - Projekt dofinansowany z Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz