poniedziałek, 21 marca 2016

Warsztaty europejskie…



Polubiliśmy się z mieszkańcami Dobieszczyzny i to bardzo jak widać, bo kolejny raz mogliśmy z Adamem prowadzić tutaj warsztaty kulinarne, a to jak się okazuje nie ostatni raz. 


Prezes Jakub szumnie nazwał warsztatowy cykl mianem Z kuchareczką gadułeczką po Europie, co nas niezwykle rozbawiło, kiedy ten fakt odkryliśmy, bo nawet nie byliśmy świadomi tej nazwy. Tymczasem jak zwykle miło nam spotykać się z uczestnikami i móc wymieniać się doświadczeniami na polu kulinarnym. 




Cieszy nas także za każdym razem fakt spotkania z Prezesem Jakubem, piękną Lilią i Agnieszką, która mimo spokojnej osobowości skrywa w sobie ogromne pokłady sympatii. Jak zwykle nie obyło się bez niespodzianek i śmiesznych, i miłych. Najpierw jedna z pań zalała nam wrzątkiem czekoladę razem z opakowaniem, myśląc, że to herbata. Na szczęście nie był to zbyt potrzebny produkt, dlatego tragedii nie było. Kolejnym powodem do radości był fakt, że w warsztatach uczestniczył pan w podeszłym wieku, który naprawdę rozbawiał całe towarzystwo, a ilością energii życiowej jest w stanie obdarzyć wszystkich mieszkańców Dobieszczyny. Fajnie, że starość może być jednak dobrym okresem w życiu i wcale nie smutnym i nudnym. Niespodziankę dla nas przygotowała piękna Lilia. Dziękujemy Ci kochana, bo miodowe ciasto z milionem warstw było wyśmienite. 



Należy Ci się za to duża buzia. 
Jak wyglądało menu wieczoru?
Menu

Przystawka
Holandia

 
Sałatka z matjasów

Zupa
Anglia


Chowder z łososia



Danie główne
Włochy


 Risotto z kurczakiem i groszkiem


 Papardelle z szynką, pieczarkami i śmietaną

Deser
Anglia
Pudding z czekoladą



Komu dziękujemy? Tym co zwykle – markom: Hendi, Appetita, Kenwood, Teekanne, Monini,  Jan Niezbędny.


* „KLUBY   AKTYWNOŚCI LOKALNEJ w Gminie ŻERKÓW - Projekt dofinansowany z Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich”

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz