piątek, 25 marca 2016

Warsztaty europejskie…



Zamykamy kwartał razem z Klubami Aktywności Lokalnej w gminie Żerków. Ostatnie kulinarne spotkanie znowu odbyło się w Stęgoszy. Tym razem dotarliśmy na miejsce bez wybuchowych niespodzianek, które powalałyby na kolana. A same warsztaty odbyły się w bardzo miłej i spokojnej atmosferze. Część pań znaliśmy z wcześniejszych zajęć, ucieszyła nas natomiast obecność nowych uczestniczek. 



Co ugotowaliśmy?  
Menu

Przystawka
Włochy
Sałatka z kurczaka
*To mi jako makaronożercy smakowało bardzo. A połączenie makaronu, karczochów, suszonych pomidorów z lekko ciepłym sosem pasuje doskonale.
Zupa
Węgry
Zupa fasolowa Jokaia


*To przepis już sprawdzony i naprawdę warto czasami ugotować fasolówkę w wersji węgierskiej, a nie polskiej.

Danie główne
Włochy
Klopsiki z makaronem w sosie pomidorowym


*To danie wybrał Adam, ale dlaczego to już nie wiem. No już wiem – właśnie mi powiedział – cytuję:
,,Jak to dlaczego? Bo lubię makaron.” No to zupełnie jak ja.

Deser
Anglia
Pudding owocowy


*A taki deser myślę, że zagości u kilku moich koleżanek z pracy. Tak im go zachwaliłam, że przepis rozszedł się Pio szkole jak ciepłe bułeczki, bo i łatwe to do zrobienia i bardzo smaczne. A jeśli dodać do niego lody i bitą śmietanę, to uzyskuje się istną rozpustę.
Komu dziękujemy? Tym co zwykle – markom: Hendi, Appetita, Kenwood, Teekanne, Monini,  Jan Niezbędny.



* „KLUBY   AKTYWNOŚCI LOKALNEJ w Gminie ŻERKÓW - Projekt dofinansowany z Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich”

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz