Zamykamy kwartał razem z
Klubami Aktywności Lokalnej w gminie Żerków. Ostatnie kulinarne spotkanie znowu
odbyło się w Stęgoszy. Tym razem dotarliśmy na miejsce bez wybuchowych
niespodzianek, które powalałyby na kolana. A same warsztaty odbyły się w bardzo
miłej i spokojnej atmosferze. Część pań znaliśmy z wcześniejszych zajęć,
ucieszyła nas natomiast obecność nowych uczestniczek.
Co ugotowaliśmy?
Menu
Przystawka
Włochy
Sałatka z kurczaka
*To
mi jako makaronożercy smakowało bardzo. A połączenie makaronu, karczochów,
suszonych pomidorów z lekko ciepłym sosem pasuje doskonale.
Zupa
Węgry
Zupa fasolowa Jokaia
*To przepis już sprawdzony i naprawdę
warto czasami ugotować fasolówkę w wersji węgierskiej, a nie polskiej.
Danie
główne
Włochy
Klopsiki
z makaronem w sosie pomidorowym
*To danie wybrał Adam, ale
dlaczego to już nie wiem. No już wiem – właśnie mi powiedział – cytuję:
,,Jak to dlaczego? Bo lubię
makaron.” No to zupełnie jak ja.
Deser
Anglia
Pudding
owocowy
*A taki deser myślę, że zagości
u kilku moich koleżanek z pracy. Tak im go zachwaliłam, że przepis rozszedł się
Pio szkole jak ciepłe bułeczki, bo i łatwe to do zrobienia i bardzo smaczne. A
jeśli dodać do niego lody i bitą śmietanę, to uzyskuje się istną rozpustę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz